زمانی به ارزش غذایی خرما پی می بریم که
بدانیم در هر کیلو گرم خرما تازه حدود ۱۵۷۰ کالری موجود است که
در مقایسه با سایر مواد غذایی بی نظیر است.
خرما فاقد سدیم است که مصرف آن برای افراد که
فشار خون بالا دارند توصیه می شود. از طرف دیگر مقدار
کربوهیدرات خرما بسیار بالا بوده و بیشترین قند موجود در آن
فروکتوز و گلوکز می باشد و مقدار بسیار اندکی هم ساکارز دارد.
فروکتوز و گلوکز به سرعت در بدن قابل جذب می باشد. همچنین
دارای فیبر قابل ملاحظه ای (که عاملی اصلی برای جلوگیری از
سرطان است) میباشد که باعث کنترل قند شده و میزان کلسترل مضر
(LDL) را درخون کاهش میدهد.
از لحاظ مواد معدنی، سرشار از عنصر پتاسیم می
باشد. پتاسیم برای ماهیچه های بدن بویژه قلب مفید است. تمام
اعصاب بدن برای فعالیت خود نیاز به پتاسیم دارند. برای افراد
با فعالیت فیزیکی زیاد مصرف خرما اهمیت دارد زیرا پتاسیم از
طریق تعریق کاهش می یابد. در مقایسه با موز که معروف ترین میوه
پتاسیم دار است، خرما پتاسیم بیشتری دارد. ویتامین های گروه B
موجود در خرما عبارتند از تیامین، ریبوفلاوین، نیاسن، BO،
پانتوتینک اسید که در سوخت و ساز قندها، اسیدهای چرب و گلوکز
خون اهمیت بسیار دارند. همچنین به تولید هموگلوبین و گلبول
قرمز و سفید کمک میکند.
مقایسه كالری و خرما با سایر مواد غذایی در
۴۵۰ گرم:
ماده غذایی |
میزان کالری |
خرما |
۱۲۷۵ |
گوشت گاو |
۱۰۹۶ |
نان |
۱۰۱۴ |
تخم مرغ |
۷۳۴ |
ماهی |
۵۰۰ |
سیب زمینی |
۴۰۰ |
جوجه |
۳۶۰ |